fbpx

Hygiëne is door Corona het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Heel Nederland wil terug naar normaal. We kunnen niet wachten tot we weer onbezorgd onze dingen kunnen doen. Toch zal het nog een hele tijd duren voordat we af zijn van onze mondkapjes en andere voorzorgsmaatregelen. Corona verdwijnt niet en dat betekent dat we moeten aanvaarden dat er straks een nieuw normaal is. Dat het normaal is om regelmatig je handen te wassen, je bij klachten te laten testen en dat er overal extra aandacht is voor hygiëne.

Goede hygiëne is best ingewikkeld

Sinds we te maken hebben met Corona, kijken we anders aan tegen schoon. Ga maar na: wie had voor 2021 verwacht dat we winkelwagentjes zouden desinfecteren voor gebruik? Of dat je desinfecterende vloeistof op je handen spuit voor je een winkel ingaat? Wat schoon lijkt, hoeft niet per se schoon te zijn. En dan is het ook nog de vraag of het juiste middel wel wordt gebruikt. Want wat goed werkt tegen bacteriën en schimmels, hoeft niet automatisch ook werkzaam te zijn tegen virussen. Kortom, schoonmaken is specialistenwerk wat gedegen kennis vraagt over vervuiling van oppervlakken, reinigingsmiddelen, -methoden en -materialen.

Schoonmaakprotocollen

De manier waarop we onze schoonmaakwerkzaamheden aanpakken, is afhankelijk van de situatie. We hanteren daarvoor een protocolwijzer. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van de mate waarin we afstand kunnen houden tijdens het werk en de kans dat we in contact komen met mensen die besmet zijn met Corona, of we protocol A, B of C volgen. Deze protocollen bevatten duidelijke werkinstructies en voorschriften ten aanzien van beschermingsmiddelen. Veiligheid staat altijd voorop, voor uw mensen en voor ons. Voor meer informatie onderstaand de werkprotocollen:

  • Protocol A
  • Protocol B
  • Protocol C

Kennis, mensen en duurzame middelen

DKF Group is een professioneel en duurzaam schoonmaakbedrijf dat kennis deelt, mensen inzet en middelen ter beschikking stelt. Alles voor een schone omgeving, waarin iedereen veilig en prettig kan werken. Wilt u meer weten over onze organisatie, onze dienstverlening, vrijblijvend een hygiënescan laten uitvoeren of onze desinfectie units bekijken? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Cleanrooms

Cleanrooms zijn ruimten waar, vanwege het gebruik, bijzondere protocollen worden toegepast als het gaat om reiniging en desinfectie. Deze ruimten moeten altijd stof- en kiem-arm worden gehouden. Bij DKF Group verzorgen we dat al jaren voor verschillende opdrachtgevers en sinds Corona is de vraag naar deze specialistische expertise vanzelfsprekend enorm toegenomen. Cleanrooms worden onder meer gebruikt voor COVID-patiënten met milde klachten die thuis niet in quarantaine kunnen verblijven. Wij beschikken over de kennis, middelen en methoden om op dit niveau te werken.

Schoon is de basis

Sinds Corona is er sowieso veel meer aandacht voor reinigen en hygiëne. Wat voor ons als schoonmaakprofessionals normaal was, bleek voor veel mensen nieuw. Een mooi voorbeeld is de hechting van vuil en daarmee ook bacillen en virussen. Op een schoon oppervlak kan vuil maar moeilijk hechten. Een vervuilde ondergrond vormt daarentegen een voedingsbron voor bacillen en virussen. Als we daarop met een desinfectiemiddel aan de slag gaan, is dat veel minder effectief. Door een ondergrond is goed schoon te maken met de juiste middelen en techniek, verwijderen onze schoonmaakmedewerkers al 95% van de micro-organismen.

Desinfectie vraagt kennis

Nadat de ondergrond goed is schoongemaakt, kunnen we een ruimte of oppervlak desinfecteren om ook de laatste restjes bacteriën, schimmels of virussen te verwijderen. Niet alle desinfectiemiddelen werken hetzelfde. Vandaar dat we voor elke situatie moeten kijken naar het type oppervlak, het gebruik en het gewenst resultaat. Er zijn middelen die meteen hun werk doen en andere moeten een tijdje inwerken. Als we een hygiënescan hebben uitgevoerd, krijg je voor elke ruimte een advies op maat.

Begin met een hygiënescan

Als we straks weer wat vaker op het werk komen, willen we dat op een veilige manier kunnen doen. We zijn al gewend aan afstand houden, maar waar schuilt verder het gevaar van besmetting? DKF Group heeft een hygiënescan ontwikkeld, waarmee je als organisatie volledig inzicht krijgt in aandachtspunten met betrekking tot gezondheid, veiligheid en hygiëne. De scan wordt uitgevoerd op de locatie en enkele dagen later ontvang je een compleet rapport met alle resultaten en een advies hoe de verbeterpunten kunnen worden aangepakt.

Veilig thuis werken

Uit onderzoek blijkt dat veel werknemers voor een deel thuis blijven werken; ook als het kantoor of een andere werkomgeving weer veilig is. Dat brengt een risico met zich mee: als mensen niet dagelijks in dezelfde omgeving werken, raken ze ook niet gewend aan de hygiënevoorschriften die daar gelden. Bij DKF Group onderkennen we dit risico en hebben we de Persoonlijke Hygiëne Toolbox ontwikkeld. Met deze toolbox houd je ook de thuiswerkplek schoon. Er zit een flesje Homex spray in, een flacon handzeep, een microvezeldoekje en een sleutelhanger waarmee je gemakkelijker je handen schoon kan houden. Waar het om gaat is bewustwording: veilig werken kan alleen in een schone omgeving en persoonlijke hygiëne.